CADprofi poate fi licenţiat în mod independent (stand-alone), sau ca post de lucru în reţea.

Licenţa de tip stand-alone este pentru un singur calculator. Dacă se doreşte transferul licenţei de pe un calculator pe altul, este necesară returnarea licenţei de pe vechiul calculator înainte de a o activa pe calculatorul nou (vedeţi mai jos paşii necesari).

Licenţa de reţea permite utilizarea programului pe mai multe calculatoare conectate în reţea. Numărul de posturi de lucru ce pot fi active concomitent este dat de numărul de posturi pentru care a fost achiziţionată licenţa. 

Licenţa poate fi pe un an sau perpetuă. În cazul licenţei pe un an, perioada de utilizare începe în data activării licenţei şi se încheie după 365 de zile. În această perioadă, programul poate fi actualizat online (programul şi bibliotecile de simboluri incluse). În cazul licenţei perpetue, este inclusă şi actualizarea pentru un an. După un an, programul poate fi utilizat în continuare, dar nu mai poate fi actualizat. Pentru a beneficia în continuare de actualizări, este necesară prelungirea abonamentului, cel mai târziu la data expirării abonamentului anterior. Dacă abonamentul a expirat şi utilizatorul doreşte, totuşi, actualizarea programului şi a bibliotecilor de simboluri, este necesară o operaţie de actualizare a programului (update). Costurile pentru actualizări pot fi văzute în secţiunea Preţuri.

În cazul adăugării de posturi de lucru la o licenţă de reţea existentă, este necesară şi actualizarea posturilor de lucru existente, astfel încât abonamentul pentru actualizarea tuturor posturilor de lucru să expire la aceeaşi dată (aceasta presupune plata abonamentului pentru posturile existente, pentru diferenţa de timp dintre data expirării abonamentului curent şi data expirării abonamentului pentru noile posturi adăugate).


Transferul licenţei stand-alone pe un alt calculator presupune parcurgerea următorilor paşi:

1. se instalează programul pe noul calculator şi se configurează programul de bază;

2. se şterge licenţa de pe vechiul calculator: în fereastra "Activation and registration" (se găseşte în meniul ribbon la CADprofi - About), click dreapta pe numărul de serie şi se selectează "Remove";

3. pe vechiul calculator, se refac setările programului de bază (în programul de configurare CADprofi, se selectează "Restore CAD");

4. se dezinstalează CADprofi de pe vechiul calculator;

5. pe noul calculator, se activează licenţa, on-line sau off-line.