Pentru transferul licenţei pe un alt calculator se vor urma paşii:

1. Descărcaţi ultima versiune a programului de instalare, pentru care deţineţi licenţa (versiunea activă la data încheierii subscripţiei).

2. Instalaţi şi configuraţi CADprofi pentru programul de bază existent pe noul calculator.

3. (Opţional) Dacă pe calculatorul vechi au fost definite biblioteci, simboluri, linii sau obiecte personalizate, de către utilizator, atunci trebuie copiat pe noul calculator şi conţinutul directorului UserData (care se găseşte în directorul principal CADprofi); de asemenea, directoarele Working_symbolsWorking_folder şi Working_parametrics, care se găsesc în directoarele corespunzătoare producătorilor.

4. Ştergeţi licenţa de pe calculatorul precedent. Pentru aceasta, deschideţi dialogul Activation and registration, din meniul CADprofi – About, faceţi click dreapta (butonul drept al mouse-ului) pe numărul de serie afişat şi din meniul (pop-up) ce apare selectaţi Remove

5. Refaceţi setările precedente ale programului CAD de bază pe calculatorul vechi. Această operaţie este necesară pentru a elimina orice informaţii despre CADprofi din programul CAD de bază. Pentru aceasta, selectaţi Restore CAD în fereastra de configurare a programului CADprofi.

6. Dezinstalaţi CADprofi de pe vechiul calculator.

7. Activaţi numărul de serie pe noul calculator. Metoda recomandată este activarea online (opţiunea On-line Activation din fereastra de dialog Activation and registration).

 

Un tutorial video se găseşte aici: Activarea licenţei CADprofi.